An_Bunova2„Елитните ни състезатели показаха добри резултати в първия етап от подготовката си в олимпийската година”, обяви председателят на АСК по лека атлетика - Сливен Стефан Георгиев.
С успехите след зимния сезон, атлетите ни отново дадоха заявка да защитят позициите  на клуб номер едно в страната.

„Сливенската атлетика продължава да отстоява своите позиции и показва добри резултати в този етап от подготовката. Имаме квота за участие на Олимпиадата в Лондон, която е на Андриана Бънова в тройния скок при жените. Близо до норматив е и Радослава Мавродиева. На Балканиадата утре тя ще има за цел в тласкането на гюле да постигне резултат, който да и позволи участие на игрите. С възможности за олимпийска квота е и Момчил Караилиев. Поради травма той пропусна зимния сезон, но в тройния скок при мъжете има възможности да се пребори за олимпийска квота”, поясни още Георгиев.

Освен председател на сливенския клуб по лека атлетика Стефан Георгиев е и зам.-директор на Спортно училище „Димитър Рохов”. Каква оценка  даде той за сливенската атлетика след резултатите от зимния сезон и достижими ли са още олимпийски квоти и за кои спортове, чуйте в звуковия файл.