batutТрима състезатели от сливенската школа по скокове на батут и пътека ще участват на  Европейското първенство през април. Алиосман Салиев, Неделин Шопев и Иван Илиев ще представят България в престижния форум. Освен тях към отбора ще се включи и Йонко Дончев от Стара Загора.

Днес общо осем състезатели, който се подготвяха за шампионата на Стария континент направиха контролно състезание в Сливен, а съдийска комисия председателствана от президента на федерация по скокове на батут и пътека Стоян Димитров, определиха титулярите.
Салиев ще участва в групата на мъжете на скокове на двоен минибатут. Шопев, Илиев и Дончев ще се представят при юношите на акробатична пътека.

Боряна Савова също имаше шанс за участие, но отпадна от националния тим, защото най-малката възрастова група на Европейското първенство е до 17 години, а тя е с три години под тази граница.

В подготовката си за предстоящия форум, националите направиха през серия от лагери, а след всяка централизирана подготовка завършва с контролни състезания.

Надпреварата на Стария континент ще се проведе от 8 до 15 април в руския град Санкт Петербург.

Какво обяви президентът на федерацията по скокове на батут и пътека Стоян Димитров след днешното контролно, чуйте в звуковия фай.