Djudo_Натали Сосерова и Вилиян Велев са сред избраниците в националния отбор по джудо, който е на лагер в Сливен. Двамата са състезатели на СК „Ставен” попаднаха в селекцията на треньора на държавния тим Атанас Герчев. Наставникът обяви, че заедно с националите тренира и почти целия тим от старша възраст на „Ставен”. Тренировките са триразови и се провеждат в спортна зала „Младост”, където на двете татамита могат да се видят завиден брой джудисти.

„Домакините ни помагат в подготовката, а взаимните ни тренировки са ползотворни и за двете страни”, поясни Герчев.

Подготовката на националния юношески тим е изцяло и единствено насочена към Европейското първенство за старша възраст. Етап от подготовката на състезателите е и участието им в турнири от Европейската купа, но те не са цел на Българската федерация по джудо, поясни наставникът.

Съставът за предстоящото първенство на Стария континент все още не е ясен, защото подготовката е в ранен период.  Критерият за селекцията е това, което джудистите покажат по време на лагерите и на турнирите.

Атанас Герчев се надява в Сливен да има и още лагер-сборове, защото условията са едни от най-добрите в страната, но зависи от финансите на федерацията.

Какво още каза селекционерът на юношеския държавен тим Атанас Герчев, чуйте в звуковия файл.