Le4kov_2Йордан Лечков винаги е изразявал позицията си за това, което се случва  в националния тим по футбол. Понякога я премълчава в името на спокойствието на отбора. Преди  заминаването на националите за Уелс, той им пожела успех пред 7 дни спорт.

- Какво ще кажете за отбора, с който Лотар Матеус тръгва да бие Уелс?
- Ще кажа, че им пожелавам успех и победа, на която всички да се радваме. Иначе съм сигурен, че Матеус бързо ще разбере кои точно са останалите ментета в националния отбор.

- Твърди се, че хора от изпълкома редят състава на Матеус. Вие защо не сте уредил племенника си Иван Стоянов?
- Защото е право на треньора да си избере състава, с който ще играе. Това показва и друго - аз никога не съм ходатайствал за Иван да играе в националния отбор. Когато треньорите са решавали, тогава са го викали. Затова нека не смесваме нещата.

- Възможно ли е действително да има вмешателство отвън в работата на Матеус?
- Съмнявам се. Сигурен съм, че той си определя и разширения състав, и групата за мача. Аз още не съм се срещнал с него. Вероятно ще разговаряме в Истанбул, където ще бъде мачът със Саудитска Арабия.

- Венци Стефанов обаче каза, че някой отстрани диктува състава?
- Това си е мнение на Чичо Венци. Разбирам го напълно, той също иска да има национални състезатели от Славия, които след това да продаде. В това няма нищо лошо, нали си издържа клуба по такъв начин.