Radoslava-MavrodievaРезултат в рамките на 18 метра е във възможностите на Радослава Мавродиева, обяви личният й треньор Валентина Желязкова. Следващата цел пред състезател-наставник е Европейското първенство в края на юни в Хелзинки /Финландия/.
Мавродиева ще тренира в Сливен до шампионата на Стария континент, а след това преди Олимпиадата ще направи лагер.
Радослава Мавродиева стана седмата българска атлетка с покрит олимпийски норматив и четвъртата сливналийка, която ще участва в Лондон.
На Международния турнир „Нови звезди“ атлетката регистрира в дисциплината тласкане на гюле 17.71 метра.
Досега с  покрит норматив от сливенските спортисти са Андриана Бънова /троен скок/, Георги Иванов /тласкане на гюле/ и Мартин Иванов /джудо/. Към тях се присъединява и Радослава Мавродиева /тласкане на гюле/.

Тя е родена на 13 март 1987 година. Започва да се занимава с лека атлетика от 10 годишна възраст. Първите й стартове са в спринта. Като девойка младша възраст се присъединява в сектора за гюле.  
Радослава Мавродиева е шеста на Световното първенство за девойки в Гросето през 2004-та, а година по-късно е пета на Европейското първенство за същата възраст. Дебютира на голямо състезание при жените на континенталния шампионат в Барселона през 2010-та. Няколко месеца по-късно участва на еврошампионата в зала в Париж, а след това и на Световното първенство в Дегу на открито.

Какво още каза треньорът й Валентина Желязкова.