le4kov-ekipПредимно с футболисти от школата на клуба, със средна възраст от 19 години,  започна  подготовката за новия сезон на представителният тим на ОФК Сливен. 25 играчи,  явили се на първото събиране, направиха скоростно изкачване до Карандила. Сред тях са и няколко футболисти от други клубове, които ще преминат през пробен период.

Лъчезар Дойчев ще съвместява треньорската със спортно-техническата дейност в клуба Играещ треньор ще бъде най-опитния футболист в школата Мирослав Миндев. Все още няма назначен старши треньор с необходимия лиценз „Про”.

Собственикът на клуба Йордан Лечков обяви, че самия той ще бъде и изпълнителен директор, след като Георги Кирилов бе освободен от длъжност.

Футболистите ще тренират двуразово на собствената си база на стадион „Хаджи Димитър”. Все още няма уговорени контроли, поясни  Лечков, който наред с организационната дейност в клуба се включва и в поддръжката и в работата за доброто състояние на терените.

„Ще разчитаме изцяло на сливенски кадри. Миндев ще става треньор. Лъчо Дойчев е наш кадър. Под моите наставления ще се изпълняват задачите. Не мога да се нарека треньор, но на практика ще приложа това, което съм видял. Искам да уеднаквим работата в школата, като по една и съща програма да работят, както най-големите, така и най-малките. Предизвикателството е голямо.Сега сме на нов етап,  а и със сигурност ще дойдат нови футболисти. Ще ги тестваме и ако отговарят на изискванията, ще останат при нас. Очакваме резултати след 5-6 месеца. Сега няма как да се случат”, обяви бившият национал.

Още от Лечков чуйте в звуковия файл.