Martin_IvanovСлед поредния успех през годината заварихме бронзовият медалист от Световното първенство по самбо Мартин Иванов в залата. Около себе си бе събрал малчугани, за които бе чест да се докоснат от близо до опита на състезаващия се треньор.

А той не пести сили, за да им предаде по достъпен начин първите стъпки в спорта, който са си избрали, да ги заинтригува да останат в залата и да тръгнат по неговия път.

Пред Sliven-sport.com Мартин Иванов разказа за пътя си към бронзовия медал от завършилия наскоро Световен шампионат и за амбицията му да участва на още една Олимпиада.

„За мен това бе шесто световно първенство и съответно пети медал. Отидох за световна титла, но не успях. Смятам, че и третото място е добро представяне. Трудна бе  срещата ми  за бронза, където играх със съперник от Таджикистан, който е качествен състезател”, обяви още Мартин.

Той поясни, че в края на месеца, на 29 ноември заминаха за руския град Казан, където ще се проведе Световно студентско първенство и ще защитава титлата си от миналата година.

Сливналията успешно се представя и в двата спорта – джудо и самбо.
„И двата спорта са ми в кръвта и мога да кажа, че с тях се замивам през цялото си време. Работя за моята подготовка. Работя и с децата в залата”.

„Медалист съм от всички възможни състезания. Единственото отличие, което липсва в колекцията ми е от Олимпиада”, каза още Иванов.

Тази година той участва на игрите в Лондон, но не успя да оправдае очакванията си. Надява се, че на следващата Олимпиада ще бъде сред най-добрите в джудото.

“Продължавам да тренирам и ще прославям страната, с каквото мога” , категоричен е състезаващият се треньор.

Разговорът с Мартин Иванов чуйте в звуковия файл.