djudo_Velev_ispДесетдневният съвместен подготвителен лагер между джудистите от сливенски клуб „ Прайд Джуниър” и връстниците им от Испания завърши с гала вечер, на която състезатели и треньори имаше, какво да си разкажат и да споделят впечатления от визитата.

Испанските джудисти са в града под Сините камъни по покана на новоучредения сливенски клуб. Те си обещаха срещите им да се превърнат в традиционни, след като вече възпитаниците на треньорите - баща и син - Георги и Стоян Велеви гостуваха на испанска земя в края на миналата година.

Наставниците обвиха желанието си към лагер - сбора да се присъединят джудисти от още няколко държави, а освен съвместна подготовка да се осъществят и турнири.

Не скриха впечатленията си от съвместната подготовка ръководителите и треньорите на двете страни.

Даниел Палавесино каза, че е въодушевен начина на подготовка, която води местният клуб, но подчерта качествата, който притежават.

В звуковия файл чуйте, какво още каза той…


Дарио Денанда
добави, че  не е познавал града и страната, но сега вече приема новите си приятели като братя и че съвместно са част от една много голяма „Компания”, наречена Джудо.

Още от Дарио в звуковия файл


Мигел Саваде
сподели, че е дошъл в Сливен с нагласата за едно голямо семейство и сега, когато си тръгва продължава да вярва, че не са различни.
Саваде каза:


Треньорът Георги Велев
от своя страна обяви, че след като неговите възпитаници вече са гостували в Испания, е настоял визитата да бъде върната.
Какво  допълни  наставникът от СК  „ Прайд Джуниър”, чуйте в звуковия файл..


В следващия файл чуйте още от испанските треньори за съвместната подготовка в Сливен и за работата на треньорите от клуба – домакин.


Мигел Саваде
първи от гостите разкри впечатленията си от Сливен, като не пропусна да отбележи, че градът ни е много различен от испанските и го вижда като Испания от преди 30 години, но побърза да изрази носталгия по миналото.. .


Дарио Денанда и Даниел Палавесино
описаха Сливен и работата на българските си колеги по свой начин…


Националните състезатели Даниел Дичев и Мартин Маринков бяха част от групата, която тренира съвместно десет дни. Техните близки цели са значително по-високи от тези на юношеските групи. Двамата се подготвят за предстоящите европейско и световно първенства - съответно по джудо и самбо.