Илияна РаеваИлиана Раева ще остане едно от “златните момичета” на родната художествена гимнастика. Тя е и перфектна съпруга, любяща майка и много красива жена.
Илиана Раева  е родена на 15 март 1963 година в град София. Бивша състезателка по художествена гимнастика на клуб "Левски", тя е едно от „златните момичета“ на българската художествена гимнастика.
Раева е абсолютна европейска шампионка, носителка на 5 златни медала: 1978 г. - eвропейско първенство в Мадрид, Испания (6-то място в многобоя); 1979 г. - световно първенство в Лондон, Англия (4-то място в многобоя, златен медал на въже и сребърен медал на топка); 1980 г. - eвропейско първенство в Амстердам, Холандия (златен медал в многобоя и златни медали на въже, обръч и бухалки и сребърен медал с лента); 1981 г. -  световно първенство в Мюнхен, ФРГ (сребърен медал с лента и бронзов медал на въже); 1982 г. - европейско първенство в Ставангер, Норвегия (бронзов медал в многобоя и бронзови медали на въже, обръч, бухалки и лента).
На 16 декември 1993 година Илиана Раева създава свой клуб по художествена гимнастика - “Илиана”. През 1999-а оглавява треньорския съвет към българска федерация „Художествена гимнастика“. Тя води българския национален отбор на Олимпийските игри в Сидни през 2000 година. Тренира и българския ансамбъл, който спечели бронзов медал на Олимпиадата в Атина през 2004 година. По настоящем е главен треньор на българския национален отбор по художествена гимнастика.
От 11 декември 1983 година Илиана Раева е омъжена за Наско Сираков. Имат две дъщери – Славея и Виолета. През 2008 година Илиана Раева участва в танцувалното риалити шоу “Dancing Stars”, а във втория сезон на състезанието вече е в журито.
Илиана Раева по цял ден е в залата по художествена гимнастика, но все пак успява да намери време за любимите същества и за себе си. Какви са тайните за красота на Илиана Раева?

- Какво е твоето определение за красота?
- Определението ми за красота е хармония, излъчване, естественост, топлина… да създаваш приятно усещане на себе си и на тези около теб!

- Коя е най-красивата част от тялото ти?
- Когато гледам някого – очите, когато говоря на някого – устните, когато танцувам – тялото, когато се реша – косите, когато галя - ръцете…да продължавам ли?

- А най-красивите черти в характера ти?
- Трудно е наистина човек да говори за себе си…моята преданост, любовта, която обичам да раздавам, смелост, енергия, отговорност.

- Влюбена ли си? Каква е връзката между любовта и красотата?
- Аз ако не съм влюбена, не бих била това, което съм! Обожавам съпруга си, децата си! Влюбена съм в дома си! В градината си! Влюбена съм във фантазиите си…мога да се влюбя в илюзия, в песен!!! Връзката между любовта и красотата е огромна - красота без любов няма и любовта е красота!

- Определяш ли се като скандална личност? А като "мъжко момиче"?
- Моето определение за мен е всякакво! Хората имат право да ме определят, както си искат - и скандална, и мъжко момиче, изборът е техен!

- Гордееш ли се с дъщерите си?
- Много! Те са прекрасни момичета! Много добри и умни! Много повече от майка си в много отношения. Като ги гледам и душата ми прелива.

- Страх ли те е от старостта?
- Страх…не знам. Не съм мислила сериозно. Може би страх за любимите ми хора, самотата. Не искам да мисля, нека живеем във времето и не предизвикваме Съдбата!

- Какво е отношението ти към пластичната хирургия? Възползвала ли си се от услугите й?
- Уважавам я! До момента не съм я ползвала, но ако ми се наложи - бих!

- Спазваш ли диети?
- Не! Не мога!!!

- Кои са най-големите ти хранителни изкушения?
- Шоколад, сладолед с карамел, таратор, всякакви морски гадинки, свинско със зеле. Спирам до тук, да не разочаровам много аудиторията!

- Как поддържаш форма?
- Масажи…и май друго няма!

- Каква е цената на красотата?
- Да останеш верен на Любовта!

- Какво ново около теб в професионален план?
- Нищо ново. Работя по цял ден в залата по художествена гимнастика.