BerbatovЧасове преди церемонията по обявяването на най-добрия футболист на България за 2010 година, вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков даде своя вот за Димитър Бербатов. С това Лечков опроверга твърденията, че е против звездата на Манчестър Юнайтед.

“Най-добър си е Бербатов”, каза Лече и поясни, че никога не е оспорвал качествата на футболиста. “Безапелационно през последните години с най-добри резултати си е Бербатов. Друг е въпроса, както съм казвал, че той може много повече, от това което е показал на терена. Никога не съм оспорвал, че е добър футболист и че има качества. Трябва да се отчитат добрите резултати през годината. За съжаление в нашата държава не се получава класиране по обективност. Може би трябва да има други правила, защото това допитване през последните години доста се обезцени”, е мнението на почетният президент на ОФК Сливен, който отново загатна, че трябва да се дава път за изява на младите футболисти.

”По-добре да се обръщаме вече към младите футболисти и да им даваме шансове и на тях. Нека имат повече самочувствие и да им се обръща повече внимание. Това е бъдещето, а друг е въпроса колко качествено бъдеще са”.

Церемонията по обявяване и награждаване на най-добрия футболист на България за 2010 година е тази вечер от 18.00  часа. Петимата номинирани, които събраха най-много гласове са Бербатов, Стилиян Петров, Ивелин Попов, Николай Михайлов и Димитър Иванков.