Daniel_DichevСпортист номер едно на Сливен Даниел Дичев обяви след награждаването си, че изпраща 2010 година с противоречиви чувства, но пък през Новата година очаква да покрие олимпийски норматив, за да изпълни целите си.

Печеля за втори пореден път отличието на Община Сливен, но усещането да станеш спортист на родния си град е едно и също, обяви Дичев и добави:

В предното издание бях по-напрегнат при получаването на отличието, но ми харесва да съм номер едно. Има разлика през двете година, в които съм притежател на статуетката. Минала година я спечелих като самбист –Световен шампион, сега съм трети на джудо в Европа, но джудото е олимпийски спорт и там конкуренцията е много по-голяма и гоня Олимпиада в този спорт. Самбото вече остава на заден план”.

„За мен 2010 година е година на смесените чувства. Претърпях операция и имах спад в кариерата. После се върнах с медал, а сега амбициите ми са още по-големи, защото се знае каква е цената. Целта ми през 2011 година е да спечеля олимпийска квота”.

Спортист номер едно на Сливен изрази своята признателност към личния си треньор и добави, че на 50% успехите му се дължат на наставника му.

„Изключително съм благодарен на моя личен треньор Георги Велев. С него сме в много добри отношения, а успехите ми са 50% негови.
И тази година при определянето на най-добрите спортисти на Сливен имаше конкуренция. Спортът в Сливен се развива много добре, с тези бази, които се направиха и с това управление".