ЛечковЙордан Лечков заяви, че Сливен ще си чака в срок полагаемите му се суми вече в размер на 650 000 лв. от ЦСКА.

Пред "Труд" собственикът на ЦСКА Димитър Борисов каза: "За карето Иван Стоянов, Костадин Стоянов, Коста Янев и Здравко Чавдаров платихме цялата трансферна сума, която възлизаше на 900 000 евро. В момента „Сливен" иска ДДС по сделката, което е 360 хил. лв. Проблемът е, че фактурата се забави с един месец не по наша вина. И ние не можем да усвоим ДДС-то. Йордан Лечков може да анулира старата фактура и да издаде нова. Тогава ние ще получим ДДС-то и ще му го платим. Той обещава да го направи вече два месеца. Лечков има да взима и процент от продажбата на Иван Стоянов в „Алания". Сумата е 130 000 евро. Не сме му платили още, тъй като чакаме руснаците да ни преведат 50 процента от трансфера. Щом получим парите от Владикавказ, ще се разплатим с Лечков. Но двата случая нямат нищо общо и плащанията не зависят едно от друго".

От своя страна почетният президент на Сливен Йордан Лечков отговори: 
„От Сливен е платено ДДС по тази фактура. Но това, че ЦСКА са я погледнали по-късно и не са я осчетоводили, не е проблем на Сливен”.

"Шефовете на ЦСКА са добри бизнесмени и е недопустимо да допуснат такава грешка”, добави кметът на Сливен.

Той още веднъж повтори, че ако „червените” не платят в срок, то няма да получат лиценз.

В същото време Лечков призна, че Сливен също има задължения към различни институции, клубове и футболисти, възлизащи около 410 000 лв., но е уверен в тяхното погасяване.

Още по темата от Йордан Лечков в прикачения звуков файл.