le4kov-ekip“Основна цел за ОФК Сливен през новия сезон си остава запазване на мястото сред елита”, обяви в първия ден от началото на зимната подготовка на “воеводите” почетният президент на клуба Йордан Лечков.

Футболният шеф поясни, че клубът ще продължи да следва изградената си политика, която е налагане на млади играчи, които по-късно да се реализират като основен фактор в различните ешалони на футболния шампионат у нас и зад граница.

Лечков отново обяви, че ръководството на клуба търси и ще привлече двама или трима опитни играчи, които да бъдат “гръбнак”  на отбора.

Утре или в сряда предстоят преговори с президентът на Чавдар /Етрополе/ Емил Димитров, като се очаква  в Сливен да пристигнат играчи от школата на Стоичков.
Сливен днес започна подготовка с 21 футболисти, като треньор на тима ще бъде  Димчо Ненов, който досега бе наставник на юношите в Елитната  група.
“Предстои да се търси вариант за старши треньор с категория “Про”, добави Лечков и поясни, че според него в България няма треньори, които да отговарят на такива изисквания и че наставниците, който са се доказали не остават на работа в българското първенство.

За Сливен все още остава въпросът за “старшия”, кой официално ще добие право да води отбора в "А" група.

Още от Лечков в прикачения звуков файл.