Lechkov3През седмицата Сливен ще получи втора част от дължимата сума от ЦСКА, обяви почетният президент на клуба Йордан Лечков.

”Воеводите” вече получиха 100 хиляди лева от общо 650 хиляди, които червените дължат за трансфера на четиримата футболисти –Иван Стоянов, Костадин Стоянов, Коста Янев и Здравко Чавдаров.

“До 14 февруари трябва да изчистят задължението си към Сливен. Срещнах се с двамата собственици и постихнахме споразумение за разсрочено плащане, но срокът поставен от БФС трябва да се спази”, категоричен е Лечков.

Той продължава да твърди, че колкото и невероятно да звучи, ОФК Сливен е един от най – стабилните в “А” група.

“Сливен няма заеми, има собствена база, както и школа за собствени млади футболисти. Целта ни си остава –запазване на място в елита, което го гарантирам на феновете и на сливенската общественост”, каза още футболният шеф.
Той поясни, че се е срещнал с президента на Етрополе и са се договорили за играчи от школата на Христо Стоичков, но е убеден, че футболистите от Сливен са по-добри и като качества и като подготовка от новите, които преминават на проби в клуба.

За селекцията и подготовката на ОФК Сливен ще продължи да се грижи Димчо Ненов. Той ще се яви за лиценз “ПРО”  на първия курс, който ще бъде организират през настоящия сезон.