Toni_7Баскетболният Тони 7 /Сливен/ ще изиграе първия си мач за 2011 година на 23 януари. Съперник на възпитаничките на треньора Иван Ганчев ще бъде тима на Септември /София/. За предстоящия сезон в състава от Сливен ще има две нови попълнения. Това са 17-годишните Радина Кордова и Златина Димитрова, които са от школата на Варна. До края на седмицата те ще бъдат картотекирани в Баскетболната федерация и ще помогнат на сливенския тим още за първия мач от годината.

“Двете момичета са национални състезателки във възрастовата си група. Имат необходимите физически качества и добре се вписват в нашия отбор. Те ще си партнират с най-добрите от  БК Тони 7 Виктория Стойчева и Елена Петрова, които предимно носят точковия актив. Петрова е опитен състезател и успява да мотивира по-младите в тима. Останалите, на които ще разчитам са Деница Минчева и няколко попълнения от старшата възраст, на които съм залагал и в трудни моменти. Надявам се с присъствието на новите баскетболистки и добрия тренировъчен процес да се развият напред”, каза наставникът Иван Ганчев.

Треньорът и цялото ръководство на баскетболен клуб “Тони 7” се надяват, че през настоящия сезон отборът ще покаже повече възможности и ще стопи пасива, който натрупа през първия етап от първенството при жените в “А” група.

“Надявам се, че с новите попълнения ще имаме доста победи и ще се изкачим нагоре в класирането. Оптимист съм  и мисля, че ще постигнем изненадващи резултати дори и като гости”, изрази надежди Ганчев

Мачът в неделя на БК Тони 7 срещу Септември е последен от първата фаза на Държавното първенство.
“През втората част от шампионата ще имаме още едно разменено гостуване със същите съперници. Натрупахме доста загуби, но предвид състава, с който разполагаме, това бе максимума, който можеше да вземем с този отбор”, обясни треньорът за сегашното състояние на клуба.

Интервюто с Иван Ганчев чуйте в прикачения звуков файл.