СпортЕдна от причините или основното извинение, на което залагат повечето хора, които не правят никакви упражнения, е липсата на време.
«Къде да го намеря това време, излизам от работа в 8 вечерта.» или «Правя достатъчно упражнения, като вдигам децата си всеки ден» - се аргументира мнозинството. Въпреки всичко, ако положим малко усилия и направим кратко проучване, става ясно, че имат и то предостатъчно време. Проблемът е по-скоро в липсата на мотивация, отколкото в липсата на време. Много често ни мързи. Не ни харесва. Или въобще не знаем от къде да започнем.
Всички сме наясно обаче, че когато нещо ни се услажда – винаги намираме промеждутък за него. Също когато сме влюбени, нали??? Идва ми наум една фраза на Ницше, която е много подходяща за пример в случая – «този, който има едно достатъчно силно «ЗАЩО» винаги ще намери начин «КАК» да свърши нещата».
Положителните страни на правенето на спорт са много повече от отрицателните. Като започнем от тонифицираното тяло, преминем през увеличената енергия, която ни помага в ежедневието и стигнем до подсиленото сърце и отворените за въздух бели дробове. Добрата новина е, че не е необходимо да се прекарват часове наред във фитнеса в стил Рамбо, за да се постигнат желаните резултати. С малко повече ентусиазъм, съветите и спорт три пъти в седмицата, всеки ден ще се чувствате  все по-добре.
Да се концентрираме върху коремната мускулатура. Ваканцията трае само наколко дни. Ежедневието обаче има други изисквания, в които похапването на забранени вкуснотии и преяждането са абсолютно непрепоръчителни. Както всички добре знаем „ удоволствието от хранителното разглезване" първо се лепи върху обвивката на стомаха. Преди да започнем с коремните преси, да  припомним - колкото много да са ТЕ, ако не комбинирате с някакво аеробно упражнение /тичане, каране на колело,плуване.../ и балансирано хранене, няма да постигнете видими резултати.
Следвайки наставленията на "великана" на съвременния футбол Жозе Моуриньо, чудесно описани в книгата „Моуриньо, защо толкова победи" е необходимо да подчертая, че много важен фактор е качеството. А не количеството на направените коремни преси. Казано по свой си начин, струва си да направите 20 ПРАВИЛНИ коремни преси, отколкото 300 - като кандидата за Златна топка Диего Форлан, без да забравяме, че неговите „плочки" са въпрос на професионално задължение, а не на след-работно разтоварване от напрежението в офиса.