iliana_raevaТреньорката на националния отбор по художествена гимнастика Илиана Раева посочи журналистите като едни от главните виновници за провала на българския спорт на Олимпиадата в Лондон. 

“Журналистите сте главни виновници за провала. Никъде не видях и не прочетох поне един задълбочен анализ. Няма компетентни журналисти, които да знаят в дълбочина какво се случва в спорта. Махнахте всички треньори. Трябва да се върнат големите имена в спорта и да тренират младите. Стигна се дотам, че големите баровци с парите си се опитват да правят футболисти и спортисти”, заяви гневно Раева пред bTV. 

“Ансамбълът ни по художествена гимнастика беше готов на 100%, беше подготвен за медал. За съжаление, всичко беше на косъм – и ние, и волейболът, и борците", каза Раева. 

Според Раева голямата картина показва една тежка истина за спорта у нас, а именно, че от 20 години той не е държавна политика, че липсват пари, бази и добри професионалисти.

„Липсват компетентни кадри, това е истината. Всички големи треньори напуснаха страната, няма приемственост. Няма методика на работа. Какво ще стане след Данчо Йовчев? В Рио няма да имаме отбори и спортисти. Последните, които трябва да се обвиняват, са спортистите. Те се възпитават от кадрите и условията на труд. Материалната база, финансирането и кадрите са най-важни”, категорична бе Илиана Раева.