рок група“Черната овца” ще прогърми и на 25 октомври на стадион “Академик” - Плиска. Рок динозаврите“Скорпиънс” са избрали за подгряваща група на последния си концерт у нас една българска легенда - “Ахат”. Така в досието на една от първите ни рок банди се вписва поредната велика световна група, чието участие са откривали през последните 12 г. “Ахат” са подгрявали “Дийп Пърпъл”, “Уайтснейк”, “Блек сабат”, Рони Джеймс Дио, “Айрън мейдън”.

Организаторите предложили три групи, сред които и чужда, но “Скорпиънс” избрали “Черната овца”.

През 90-те години “Ахат” се прочуха като една от първите рокбанди от своето поколение, свирили на Запад. В историята на групата влизат концерти в Холандия, Русия, Чехия, Корея, Югославия, Австрия и др.

“Скорпиънс” идват по покана на радио Z-Rock и АРТ БГ за четвъртия рожден ден на рок станцията. Те трябваше да са тук на 9 октомври, но вокалистът им Клаус Майне настина и се прибра в Германия да се лекува. По същата причина пропадна и концертът им в Атина.

Шоуто в София е спирка от световното турне на групата, с което легендарните немски рок музиканти се сбогуват със своите фенове и преустановяват концертната си дейност.

Все още има билети за концерта. Автобиографията на основателя на “Скорпиънс” Рудолф Шенкер Rock Your Life вече е на българския книжен пазар. /24часа