gimnastika-etnoЕтно-комбинираната гимнастика е много популярен и търсен стил. В часовете се използват степ платформи, ластици, топки, гири и въженца за допълнително оформяне на определена зона в тялото, изграждане на правилни пропорции и красив силует.

В зависимост от системата на натоварване може да се акцентира върху различни мускулни групи. Също така се работи по програма, която обхваща цялото тяло в един тренировъчен час. Стяга и оформя качествени мускули. Часовете се провеждат под ритмите на етно музика, включваща балкански и източни ритми. Включват аеробна част с елементи на тае бо и функционален тренинг, както и специализирана работа с гири и упражнения на земя за проблемните зони.


Какво представлява етно-комбинираната гимнастика?

Разнообразна гимнастика, включваща всички възможни стилове, всички възможни танцови стъпки, много упражнения от фитнеса и всички купонджийски песни, като започнем от поп-фолк, гръцко, сръбско, турско,  арабско, руско, БГ хитове, стари градски песни, латино, рап и т.н.
Чрез гимнастиката отработваме всички мускули с разнообразни упражнения, които водят до стегнато и оформено тяло.
Настроението идва първо от музиката, после от усмивката на инструктора  и най-вече от усмивката на клиента, който макар и с много пот пее и се забавлява. Всички мускулни групи се натоварват, всеки път се набляга повече на различна група, за да не свикнат мукулите на едно и също, което води до нулев резултат.

Резултатът идва от движението, независимо сутрин, обед или вечер е. Това е като настроението - по-всяко време е добре да го имаш.