Unashki_igri_pobediteli18Красен Колев спечели своеобразните  юнашките игри в планината над Сливен, наречени  "Хайдушка среща".
Домакинът и организатор на проявата Стефан Стефанов, председател на фондация "Стария бряст" представи днес победителят и част от участниците в състезанието.

Колев е потомък на Панайот Хитов. Той е на 41 години, занимава се с изкуство и участва за първи път в игрите.
Победителят сподели, че надпреварата е била предизвикателство за него и борба за преодоляване на границите на възможностите. Разстоянието по Хайдушката пътека към м.Карандила с мях, пълен с 40 литра вино, е изминал за завидното време от 1 час и 9 минути. Отсечката е с  дължина 4 км,  при денивелация около 665 м.

  • Unashki_igri_Krasen18

За успеха Краен Колев получи награда от 1000 лева, реплика на оръжейния пояс на Хаджи Димитър, почетна грамота със званието "Главен воевода".

В проявата участваха 20 смелчаци, като 12 са завършилите. И тази година се включиха американски военнослужещи от полигона "Ново село". Четирима са опитали силите си, натоварени в мяха, а двама са се изкачили до крайната цел.

  • Unashki_igri_amiya_usa_i18

Всички, успешно изминали състезателното трасе, опитаха възможностите си в  допълнителните игри. В състезанието по борба първото място е за американският войн Доналд Уилямс. Колегата му Джордж Коста е победител на „хвърляне на камък”.
В надпреварата за точност при „хвърляне на нож” над всички се отличи сливналията Милен Шидеров.

Според справката на организатора, учасникът с най-малко тегло /68кг/, преодолял дистанцията, е Йордан Вълев. Най-високият сред "воеводите" е американски военослужащ с ръст от 2 метра.