jordanka_blagoeva_knigaБиографичната книга „Босоногата кралица. Йорданка Благоева и седемте крачки към върха” ще бъде представена в Монтана на 17 януари.

„Босоногата кралица” е разказ за обаятелната личностна нашата известна лекоатлетка, за нейната воля да върви напред, за спортните победи и вечно търсещ дух. Повествованието започва от детството й в село Горно Церовене, гимназията в Монтана и Спортната академия, многобройните състезания, световния рекорд в Загреб през 1972 г., Oлимпиадите в Мюнхен и Монреал, постиженията й в сферата на спортната аеробика.

От книгата научаваме за семейството, приятелите и почитателите на Благоева. Документалният сборник е богато илюстриран със снимки от личния архив на знаменитата ни землячка. Неразделна част от книгата е копие на филма „Отвъд скока”, посветен на Йорданка Благоева.

Бившата атлетка казва: „Ще ми се повече млади хора да се докоснат до тази книга и до живота ми. Аз тръгнах от един малък град в Северозападна България и успях да покоря върхове. Благодарна съм, че през целия си живот съм срещала позитивни и стойностни хора, които ми помогнаха да стигна до там.”