Gabriela_sl_17Водещи на церемонията "Нощта на шампионите", организирана от Министерството на младежта и спорта и Български спортен тотализатор, ще бъдат спортист номер 1 на България за 2015 година Габриела Петрова и Деян Славчев-Део. През 2015 година Петрова, която е най-добрата българска състезателка в тройния скок, отново беше част от церемонията, на която получи премия за най-добър спортист през годината.

На събитието ще бъдат наградени най-добрите спортисти за 2018 г. Премии на обща стойност 215 000 лева ще бъдат раздадени на победителите и техните треньори в седем категории: "Млад спортист на България до 16 години", "Млад спортист на България до 18 години", "Млад спортист на България до 23 години", "Спортист с увреждания на България", "Отбор на България", "Треньор на България" и "Спортист на България".

На събитието министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще връчи и най-високото държавно отличие в областта на спорта "Венец на победителя" на заслужили личности от българския спорт.  Церемонията по награждаване на най-добрите спортисти и треньори на България за 2018 година "Нощта на шампионите" ще се проведе на 19 януари (събота) от 18:30 часа в столичната зала "Рейнбоу плаза" и ще бъде излъчвана пряко по БНТ1.