kubrat_pulev_18Kубрат Пулев остава без състезателен лиценз за щата Калифорния в САЩ, съобщaват световните медии.
Спортната комисия в Калифорния е преценила, че за момента правата на българина трябва да бъдат отнети, заради целувката, която той си позволи по време на интервюто си с репортерката Джени Суши.

От вторник Кобрата няма право да провежда мачове в американския щат, а следващото заседание на комисията ще е на 14 май.

"Щатската спортна комисия на Калифорния е ангажирана в одобряването на събитията, където хора от всеки пол са уважавани като състезатели, репортери и фенове. Ние приемаме този инцидент много сериозно. Във вторник Пулев беше уведеномен, че преди да може отново да получи лиценз да се бие в Калифорния, ще трябва да се яви пред комисията и да демонстрира, че той се съобразява с този принцип на респект", се казва в официално становище на щатската спортна комисия.

По последни информации след 2-3 месеца Кубрат Пулев трябва да проведе втори мач в САЩ, като двубоят е планирано да се състои в Ню Йорк. Най-вероятно властите там ще се съобразят с решението, взето в щата Калифорния, и така бъдещия мач на българина е под въпрос.

Изглежда целта на Джени Суши и адвокатката й Глория Олред е да заведат гражданско дело за много голяма сума обезщетение. За целта двете се нуждаят от някакъв официален документ от щатска служба, каквато в случая се явява спортната комисия на Калифорния. Очакванията пък са проблемът да бъде решен с извънсъдебно споразумение.