kralevПремиерът Бойко Борисов отказа да приеме акциите на Левски. Това обявиха началникът на правителствената пресслужба Севдалина Арнаудова и министърът на спорта Красен Кралев.

"Няма как аз да съм куриер на акциите, тъй като г-н Бойко Борисов не желае да ги приеме", заяви Арнаудова пред Министерски съвет.

Министърът на спорта Красен Кралев добави:

"За да има прехвърляне на акции трябва да има желание и от двете страни. Това е опит за политизиране на Левски, което не е правилно. Няма как премиерът на държавата да е собственик на футболен клуб. Има желаещи, които искат да вземат акциите. Ако те не потвърдят желанието си, редно е те да отидат при феновете. Несериозно отношение към съдбата на клуба! Но това не е вина на премиера Борисов. Има си собственици. Редно е съдбата на Левски да бъде дадена на привържениците. Сами можете да го прецените това нещо. Това в момента е опит да се политизират нещата. Помагали сме на много клубове. Видяхте какви средства се дадоха на пловдивските клубове", каза Кралев.

"Не е нормално да се случва това с Левски. Но самите събития не са предизвикани от държавата, а от собствениците на клуба", добави той.