Rosen_PlevnalievКандидатите на ГЕРБ за президент Росен Плевнелиев и за вицепрезидент Маргарита Попова печелят днешния втори тур на президентските избори. Той печели 54,1% подкрепа срещу 45,9% за кандидата на БСП Ивайло Калфин, сочат данните от паралелното преброяване на "Алфа Рисърч" при изпълнена 90% от извадката. В голяма степен смятаме, че финалните резултати са стабилизирани около тези числа, коментират социолози. Избирателната активност в страната е 47% - малко по-слаба от активността на първия тур. Според обявените от МБМД данни от екзит пол резултатът е 56,5% за Плевнелиев и 43,5% за Калфин. Избирателната активност е 51,83%.

55,3% за Плевнелиев срещу 44,7% за Калфин е резултатът според "Галъп", по данни от екзит пола към 18,30 ч. Избирателната активност е 46% и е сравнима с тази от миналия тур на изборите на 23 октомври. Кандидатът на ГЕРБ Росен Плевнелиев печели изборите за президент с 57%, Ивайло Калфин получава 43%, сочат данните от екзит пол на "Сова харис".

За първи път се избра президент без брокера Доган, бе първият коментир на  вицепремиера и председател на предизборния щаб на ГЕРБ Цветанов Цветанов.