БСТБългарският спортен тотализатор е превел 17 милиона лева на Министерство на физическото възпитание и спорта от началото на годината, съобщи изпълнителният директор на тотото Дамян Дамянов Приходите на тотото през 2010-а са 100 милиона и вероятно ще надхвърлят рекорда от миналата година, когато бяха събрани 110 милиона.

"Кризата се отразява на другите сектори, но при нас не е така", сподели Дамянов.

"До момента имаме приходи от 100 милиона лева. От тях сме превели 17 милиона на спортното министерство и 15 милиона на финансовото ведомство като корпоративен данък. Рекордът в историята на тотото е 110 милиона миналата година. Сега се надяваме да са много повече", казва още Дамянов.

Той обяви, че БСТ има намерение да въведе повече прозрачност, за да се тушират съмненията в коректността на тотото. Шефът на тотализатора иска тото милионерите да бъдат показвани пред обществеността, за да няма подозрения в нередности.

"Имаме огромно желание да показваме тези, които печелят, но почти никой от тях не желае, защото роднините почват да им искат пари назаем. Аз лично виждам всички тези милионери и разговарям с тях. Преди да подпишат банковите си сметки, са готови на всичко, но след това нещата се променят. Някои не искат да казват дори на децата си", дoпълни Дамянов.