Evroviziya 22-мата полуфиналисти за конкурса "Евровизия 2012" днес ще се борят за финалите, на които ще се избере българската песен, с която ще се представим на международния конкурс. Битката между изпълнителите ще бъде излъчена от 20:30 ч. по Българска национална телевизия.

Всеки един от тях е подготвил специално шоу и изненади в представянето си, не само за да впечатли Академията и зрителите, но и да "оцелее" за големия финал на 29 февруари. До там ще стигнат най-добрите 12 песни.

Зрителите ще могат да гласуват в рамките на 20 минути, веднага след като приключи изпълнението на последната песен. По регламент песента, която събере най-много зрителски гласове, ще се класира за финала през февруари.

Академията също ще избере своята песен фаворит за финала.

Ако една и съща песен е класирана и от Академията и от зрителите на първо място, втората песен за участие на финал е песента - класирана на второ място от зрителите. Останалите десет песни се класират, като 50 на 50 от оценката се формира от вота на Академията и зрителите.

От един телефон ще може да се гласува с по един есемес за всяка песен, предупреждават организаторите. Шоуто ще бъде  в стил модерно вариете Мулен Руж - Бурлеска, а декорът е реален и обемен.