Magistrala_TrakiaБойко Борисов, Росен Плевнелиев и европейският комисар по регионална политика Йоханес Хаан откриха Лот 2 на магистрала „Тракия” - от Стара Загора до Нова Загора. На официалното откриване бяха и министрите Ивайло Московски, Лиляна Павлова и Мирослав Найденов.

Първият лот е 31,8 км, като магистралата е на територията на две области – Стара Загора и Сливен, където се намира и най-натовареният участък, известен като „участък на смъртта”.

Лот 2 е за 138 млн лв, като изграждането му започна на 9 юни 2010 г. Направени са 700 000 куб. м изкопни работи. Монтирани са 105 000 м стоманени предпазни огради. Построени са общо 20 мостови съоръжения.

Очаква се до 12 дни да бъде открит предсрочно за движение и Лот 3 на магистралата от Нова Загора до Ямбол.

Вторият лот на автомагистрала „Тракия” има разрешително за ползване. Това обяви при откриването министърът на регионалното развити Лиляна Павлова. Разрешителното е било издадено 5 дни преди официалното откриване.

Министърът подчерта, че за една година страната ни е направила голям напредък в строителството на магистралата. Преди една година на това място са били блата, а днес е модерна магистрала. Министър Павлова благодари на изпълнителите на обекта за бързата и качествено свършена работа. Тя пожела безопасно и безаварийно пътуване по магистралата и припомни, че времето за пътуване ще се намали средно с около 50 минути. Участъкът от Стара Загора до Нова Загора е близо 32 километра.