trafikИнтензивен автомобилен трафик по пътищата в страната се очаква днес - в последния почивен ден от Новогодишните празници. Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Пътните настилки в страната са сухи. Мокри участъци от пътната мрежа има в областите Видин, Хасково, Бургас, Смолян, на прохода Петрохан, като на отделни места има частични заледявания. Автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Марица" са сухи. Поради мъгла е намалена видимостта до 30 метра в района на село Горни Богров, област София; до 50 метра в района на Перник и до 100 метра по поречието на река Струма, в областите Кюстендил, Ямбол, Карнобат, Харманли и Свиленград. Гъста е мъглата и в столицата, видимостта е до 20 м.

От "Пътна полиция" призовават шофьорите да се съобразяват със зимните условия по пътищата, автомобилите да бъдат проверени за техническата им изправност и да са със зареден с гориво резервоар.
Обявена е  забрана за маневриране на плавателни съдове в пристанище Бургас, съобщиха от информационния център на порта. Забраната се налага заради намалена видимост до 300 метра в града.