veloal_2_p_hitНяма постъпили сигнали в общината относно ударени автомобили в по-високата част на преградата за велоалеята по булевард „Панайот Хитов”, до Новоселския мост. Това каза кметът Стефан Радев на въпрос на Дарик. 
Свидетели на ударени автомобили по въпросната алея алармираха за случаи до редакцията ни.

Кметът увери, че строителят на съоръженията ще бъде уведомен и ще се постави светеща маркировка.

Работата по изграждането на велоалеи в града продължава. На този етап е постигната договореност между общинското ръководство и протестиращите, относно стесняването на един от основните булеварди в града – „Панайот Хитов”.
Поставен е въпросът да се премахнат лентите за паркиране в определени участъци.
На заседание на Общинската комисията по безопасност на движението и транспорт по пътищата предложението ще бъде разгледано в присъствието на представители на протестиращите….

„Най-различни са интересите на засегнатите от реконструкцията на булеварда. Смятам, че ще вървим към това да оставим една лента за паркиране, която в различните участъци ще бъде от южна или от северна посока, в зависимост от хората, които живеят там и ползват места за паркиране. А там, където са търговските обекти да се ползва само за спиране на автомобилите”, обясни Радев.
Той се надява, че ще се стигне до удовлетворение на  интересите..

Кметът припомни, че модерната тенденция в градовете, там, където улиците преминават през жилищни райони, е да се предприема стесняване на лентите за движение, с цел да не се допуска преминаване на автомобили с високи скорости, за по-голяма безопасност по пътищата, а и за подобряване на екологичната среда на населеното място.

Чуйте повече на линк: https://darikradio.bg/obestaha-markirovka-za-oboznachavane-na-opasen-uchastak-zaradi-veloaleata-na-novoselskia-most.html