Stefka_SpasovaСлед боледуване почина първата световна шампионка на България по акробатика в женските двойки сливналийката Стефка Спасова. Името й  остава изписано със златни букви на стената на славата на московския стадион "Лужники", където се проведе първият Световен шампионат по спортна акробатика през 1974 година. Там тя печели златото заедно с Калинка Лечева.
Носителка е и на сребърен и бронзов медал от Световното първенство по спортна акробатика в Саарбрюкен през 1976 г.

От клуба по акробатика „Стефан Данчев” в Сливен, където тя работише и създаваше шампиони написаха „Запомнящ треньор и личност! Почивайте в мир г-жа Спасова! Ще бъдете завинаги в нашите сърца! Ще ви запомним като един много енергичен, забавен,  емоционален и интересен човек!”

"Разделяме се със Стефка Спасова - първата световна шампионка по акробатика в женските двойки. Тя живя достойно и посвети на любимата си акробатика най-силните си години. Нейният живот премина в спортната зала – като състезател и като треньор. Възпита поколения състезатели, спечели любовта им и никога няма да бъде забравена. Шампионите не си тръгват без следа", споделиха от ръководството на Българската федерация по акробатика в социалните мрежи.

Поклонението ще се състои на 21.01.2021г./четвъртък/ от 12ч. до 13.30ч. в църквата " Свети Димитър" - Сливен.