sportno_horo21Възпитаниците на Спортно училище „Димитър Рохов” Сливен с приповдигнато настроение се включиха в мащабната инициатива „Пробуждане с хоро” по случай Националния празник на България - 3 март. Акробати, джудисти и атлети се събраха пред  залите в парк”Юнак’, водени от ръководителите  Жанета Цанкова и Боряна Атанасова  за да са част от глобалния проект.

Освен, че са добри в своята област, спортистите показаха танцови умения, а седмокласници представиха три от най-хубавите Вазови стихотворения.

„Целта на проявата е да се покаже, че националните традиции са живи. Към празничното хоро, добавяме и стихотворенията на Вазов”, каза за Сливен-спорт"  Жанета Цанкова, учител по български език и литература.

Чуйте, какво още каза Цанкова, както и част от участниците в проекта на линк:https://darikradio.bg/su-d-rohov-sliven-se-vkluchi-v-globalnata-iniciativa-probuzdane-s-horo.html

„Пробуждане с хоро”  е традиционна световна инициатива на „Сдружение Азбукари“ и Единение „Българи за България“ за възраждане на българщината. За шеста поредна година на Националния празник на България, организаторите отправиха  призив за обединение на българите у нас и по света със символа на единението, енергията, силата на духа и тялото – българското хоро.

Участниците заснеха клип, в който се представят - кои са, откъде са и това, че играят хоро. Клипът ще се публикува на фейсбук страницата на инициативата.