fiz_salon_toxНовият физкултурен салон и обновената сграда на Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм „Академик Неделчо Неделчев“ в Сливен  бяха официално открити днес.

По този начин се осъществи една дългогодишна мечта на ръководството и целия учителски колектив на учебното заведенеие.

Лентата на новата продобивка прерязаха кметът Стефан Радев, председателят на Общинския съвет Димитър Митев и директорът на гимназията Мария Петрова.

„. Важно е учениците да получават солидна подготовка и да се развиват в една комфортна и съвременна обстановка, отговаряща на всички изисквания в обучителния процес“,  обяви кметът Стефан Радев.
Той обърна внимание на това, че напредва проектът на Община Сливен за изграждане на физкултурни салони на природо-математическата и езиковата гимназии, като амбицията на ръководството е свързана с  подобряване на материалната база и сградния фонд на учебните и детски заведения в града. На учениците и учителите сливенският градоначалник пожела здрава и присъствена учебна година. Той благодари на учителите за упоритостта и професионализма, които са проявили в трудната обстановка, продължавайки да обучават децата.

Директорът Мария Петрова благодари на фирмата-изпълнител за отзивчивостта и качественото изпълнение на дейностите.

„Сега разполагаме с една прекрасна зала, която отговаря на всички европейски условия и стандарти. Надявам се успехите на гимназията да се множат, тъй като  имате много добри отбори по волейбол, футбол и баскетбол“, заяви още директорът Петрова.

По думите на един от управителите на строителната фирма „Билдинг“ - Кръстинка Дечева, изграждането на многофункционалното съоръжение е по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, по процедура „Подкрепа на професионалните училища в Република България“. По нея бяха реновирани сградите на три професионални гимназии - Професионална гимназия по механотехника, Професионална гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“ и Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм „Академик  Неделчо Неделчев“. Дечева използва случая да благодари на Община Сливен в лицето на кмета Стефан Радев за съдействието и предоставената тежка техника по време на строителния процес. Обновяването на училищата се осъществи със съфинансиране от националния бюджет. Основен бенефициент по проекта е Министерството на образованието и науката.

Чуйте аудиото на линк:
https://dnews.bg/oficialno-otkriha-dalgoochakvana-pridobivka-za-slivenskata-pg-po-hotelierstvo-i-turizam.html#parent=section