futbol_BG_-_SHVEC_21България загуби с 0:4 от Швейцария в последната си среща от световните квалификации. Крайният резултат в Люцерн зарадва максимално играчите на Мурат Якин, които се гарантираха участие на Световото първенство догодина, а европейският шампион Италия ще трябва да минава през ситото на баражите.

"Лъвовете" се бориха, но след почивката рухнаха пред вдъхновените домакини. Ноа Окафор откри резултата с глава в 48-ата минута. В 57-ата Рубен Варгас направи 2:0 с изстрел отляво. В 72-ата минута Седрик Итен се разписа за 3:0. В добавеното време звездата на Аталанта Ремо Фройлер вкара за 4:0. "Часовникарите" удариха и две греди, а два техни гола бяха отменени заради засада.

Ясен Петров заложи на Иван Караджов под рамката на вратата. В защита изненадата беше Момчил Цветанов, който започва като ляв бек. Останалите в отбрана бяха Иван Турицов, Андреа Христов и Кристиян Димитров. Двойката вътрешни халфове бяха капитанът Георги Костадинов и Ивайло Чочев. Кирилов и Неделев действаха по крилата, а в предни позиции Пловдивския Джанини заложи на Кирил Десподов и Атанас Илиев.