Pojar_Sportno1За по-малко от две минути, след подаден сигнал за тревога, сградата на Спортното училище в Сливен  бе опразнена в днешния следобед. Ученици,  учители и помощен персонал напуснаха учебното заведение. В двора на специализираното училище пристигнаха три екипа на РСПБЗН –Сливен, видя репортер на Topnovini.bg.

Пламъци не се виждаха, а огнеборците действаха светкавично. Оказа се, че те провеждат учебна евакуация.

„Всички деца без паника са евакуирани през двата изхода на училището. Екипите на РСПБЗН атакуваха сградата. Разузнаха обстановката. Намериха ученик, който е изпаднал в безпомощно състояние на 2-рия етаж. Спасяването стана с автостълба от единия екип, а другите два-локализираха пожара и го потушиха”, обясни тренировъчната ситуация  главен инспектор Антон Михайлов – началник на РСПБЗН в Сливен.

Той добави, че в акцията са се включили 9 служители, което се равнява на почти цялата дежурна смяна, охраняваща Сливен и всички населени места от общината.

Инспекторът добави, че е имало вероятност показната акция да не се състои, защото минути преди това са гасили пожар в местността Свети Георги, където са горели борове.  Огнеборците са успели да локализират пожара на малка площ и без загуба.

От Седмица по пожарна безопасност за утре, 17 септември, е предвидено поклонение и поднасяне на цветя пред паметните плочи на загинали пожарникари. В последния ден от седмицата предстоят Отворени врати. Желаещите могат са посетят сградата на РСПБЗН – Сливен на улица ”Г.С. Раковски”,  да я разгледат, да зададат въпросите си и да получат компетентни отговори.

„За  Седмицата на пожарната безопасност, на  територията на областта са проведени редица прояви. Но не  в този ритъм,  в който желаехме, защото от понеделник до тази сутрин са регистрирани общо 40 произшествия. Всички те не  позволиха да се проведе нормален учебно-тренировъчен процес”, каза още  началникът  на РСПБЗН Сливен.

Снимки към новината:

  • Pojar_Sportno3
  • Pojar_Sportno5
  • Pojar_Sportno6
  • Pojar_Sportno7
  • Pojar_Sportno10_nachlnici