Sportno_U_6AУченици от 6 „А“ клас в Спортно училище „Димитър Рохов“ в Сливен инициираха своя изложба по повод 21 септември, Европейски ден без жертви на пътя, съобщава радио Сливен Нет. В часа на класа шестокласниците рисуваха по темата за пътната безопасност и така отправиха своя  призив  към връстниците си, всички деца, пешеходци и водачи за внимание на пътя.

На 21 септември в България и във всички страни, членки на TISPOL, се провежда операция EDWARD (European Day Without A Road Death. Целта е в този ден по пътищата на Европа да няма загинали хора.

„Спаси животи!“ - това е мотото на тазгодишната кампания на Пътна полиция в България. Инициативата е на TISPOL – Европейската мрежа на службите на пътна полиция. Тя се провежда за втора поредна година, като целта е да се обърне внимание на водачите да са по-внимателни на пътя. 

Според статистиката, около 70 души загиват по шосетата на Стария континент. Цифрата е стряскаща, но статистиката може да бъде променена, ако водачите са по-разумни на пътя. На страницата на МВР се публикуват препоръки за безопасно шофиране, онагледени с графика.

Регионално управление на образованието /РУО/ – Сливен, съвместно с Пътна полиция и БЧК – Сливен организира и се включва в инициативите за отбелязване на Европейския ден без загинали на пътя като част от Европейската седмица на мобилността. Лице на кампанията е известният наш съгражданин – европейски шампион и майстор на спорта по автомобилизъм Павел Жеков, първи основател на „Академия за безопасно майсторско шофиране“.