Kalandila_lift_17Инфотур за работещите в сферата на туризма се проведе по повод Световния ден на туризма. Тази година проявата е с мото: „Устойчивият туризъм – инструмент за развитие”. Събитието беше обединено и с Европейските дни на наследството с тема „Наследство и природа:пейзаж от възможности”.

Презентация, подготвена от екипа на ПП ”Сините камъни” бе представена пред гостите. Изнесената информация е свързана с исторически местности, природни феномени, редки и защитени растения и животни.

Участниците се запознаха и с възможностите за различен тип туризъм на територията на парка – фототуризъм, скално катерене и алпинизъм, планинско колоездене, наблюдение на редки птици и др. Инфотурът завърши с посещение на къща-музей „Х.Димитър”, където беседа изнесе Дора Пондалова.

За участие бяха поканени хотелиери, ресторантьори, собственици на атракции, туристически агенции и други, работещи в системата на туризма в гр. Сливен.

Отзоваха се туроператори, екскурзоводи, представител на РИМ Сливен,  представители на сдружение  „Флай академи-Сливен”, които предлагат на туристите полети с парапланер, делтапланер и други екстремни спортове, свързани с природата, и  семейство от Белгия с бизнес в България.

По време на инфотура участниците проведоха дискусия и обсъдиха идеи за различни туристически продукти и съвместна работа.

Инфотурът се организира от Община Сливен, ТИЦ Сливен и ПП”Сините камъни”.