IMG-b65bcbe9d1b78ac629542f2af0b853d2-VЗа поредна година адвокатът Кирил Кирчев поведе сливенската чета в ледените води на „Тунджа“, участвайки в мъжкото хоро в Калофер. Бившият джудист от града под Сините камъни включи в групата бивши и настоящи спортисти, които спазиха традицията и заедно с всички гости се потопиха във водите на реката. Те изчакаха  хорото на местните и тогава с български знамена се включиха е традиционната проява.

„Направихме го за здраве и за Сливен”, обяви адвокатът. Групата пристигна още вчера в планинското градче,  като резервации за нощувки са направили преди месеци, уточниха участниците в мъжкото хоро. С тях за подкрепа са и приятели и колеги,които не влязоха във водата на Тунджа,но пък отдадоха почит към традицията и се включиха в тържествата по отбелязване на 170 години от рождението на видния калоферец Христо Ботев.

Заради леденото мъжко хоро, в града пристигнаха рекорден брой гости,а възможностите за настаняване бяха изчерпани не само в Калофер, но и в съседните Карлово и Баня.

В Калофер са и наблюдатели от ЮНЕСКО, тъй като общината кандидатства обичаят да влезе в списъка на организацията.