sanirane_nachalo18Представители на държавната и местната власт, строители и граждани се събраха пред блок 24 в кв.”Българка”, за да отбележат началото на дейностите по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради в Сливен.
Духовници от епархията отслужиха водосвет за здраве. Отец Янко Георгиев връчи ритуалния хляб на областния управител Чавдар Божурски. Той от своя страна го предаде на кмета Стефан Радев с пожелание за успехи в начинанието.

„След две години на много усилия от страна на Българската банка за развитие, Министерството на регионалното развитие, Областната администрация и общината можем да пристъпим към видимата част на националната програма” – отбеляза кметът Радев. На символичната церемония бяха подписани документите за строителните работи по безплатното за собствениците саниране на блока.

Изпълнител на обекта е фирма „Билдинг-ТД”ЕООД, консултант – „Ивт консулт”ЕООД. Срокът за поставянето на изолация на външните стени и нови дограми, ремонти на покривното пространство и извършването на други подобрения е 180 дни.

В Сливен ще бъдат санирани 51 блока. Блок 24 в кв.”Българка” е първият от тях.