Efimiya_18Артисти от пет държави ще покажат творчество в Петото издание на Международния  фестивал на изкуствата „Магията на вятъра 2018“, който организира Държавен куклен театър Сливен, със съдействието на Министерството на културата и Община Сливен.

„Концепцията на фестивала не е променена. Основната цел е да се представи разнообразието на различните видове изкуства пред жителите и гостите на Сливен. Програмата е разнообразна, наситена с интересни арт прояви. За зрителите от всички възрасти ще има по нещо -  улични  представления,  шоута, изложби и концерти, спектакли, които ще се реализират, както на различни открити пространства, така и в салона на ДКТ Сливен, в зала „Сливен“, РБ „Сава Доброплодни“, НХГ„Димитър Добрович” и на други сцени  в града”, обяви Ефимия Павлова, директор на Държавен куклен театър – Сливен.

Фестивалът ще се проведе от 17 до 19 април, като официалното откриване ще бъде от 10 часа на 17 април,  пред сградата на Кукления театър.

Ден преди началото на фестивала ще се състои премиерата на спектакъла „Малки истории за любовта“. Постановката е дело на ДКТ – Сливен, Център за изкуства „За Родопите“ и театър „Стафан Бьорклунд“ – Швеция. В спектакъла, без думи и с музика на живо, се дават отговори на различни въпроси, свързани с любовта и живота.