Darenie_Stiliyan_18Сдружение „Мати Болгария“ – Сливен внесе 250 лева за лечението на страдащото от рядко онкологично заболяване сливенско дете Стилиян Колев. Средствата са осигурени от закупуването на картина акварел на художника Борис Дамянов, с чиято художествена изложба бе открита 23-тата  среща на старите сливенски родове в комплекс „Национал“. Художникът – бивш учител по рисуване, пожела с  неговата картина „Синя нежност“ сдружение „Мати Болгария“ да участва в кампанията за подпомагане на Стилиян, който е една от баскетболните надежди на Сливен.

Творбата на художника бе закупена с благотворителна цел от госта на традиционната сливенска среща Генчо Иванов Генов, представител на Сивковия род от град Стралджа, който дари картината „Синя нежност“ на сдружението – организатор на родовите срещи.

Сдружение „Мати Болгария“ – Сливен изразява своята гореща подкрепа на родителите на Стилиян, на неговия спортен клуб „Сливен баскет“ и неговото училище ОУ „Христо Ботев“, на всички учители и ученици от Сливен, които се борят за спасението му.

 

 

Последна промяна (Вторник, 25 Септември 2018 19:03)