Kermen_-sp_praznik18Учениците от ОУ „Христо Смирненски“ в Кермен получиха награди за участие в спортния празник, организиран с подкрепата на Община Сливен и Общинския съвет.

В рамките на празника участниците се състезаваха на футбол, щафетни игри, теглене на въже, лека атлетика и скачане на въже. Всички класове получиха купи, грамоти и предметни награди. Връчи ги заместник - кметът  Пепа Чиликова.

„Бъдете винаги така дейни и в спортните игри, и в училище. Доверявайте се на своите родители и учители. Убедена съм, че усилията Ви един ден ще бъдат възнаградени. В навечерието на празника на Кермен пожелавам на всички жители и гости на града здраве, много успехи и незабравими моменти“, заяви Чиликова при награждаването.

Спортната проява е част от програмата за празника на град Кермен – Петковден. Честванията продължават с тържествен концерт в събота от 19 часа. В неделя ще бъде отслужена празнична литургия в църква „Св. Петка“, а от 11.30 часа ще бъдат поднесени цветя на паметника на загиналите през войните керменлийци, дали живота си за Родината.