GERB_Zaharieva_futbТържествено заседание, по случай празника на Нова Загора - 14 октомври,-Петковден, проведе Общинския съвет. Гости на празничната сесия бяха народният представител от ПП ГЕРБ Галя Захариева и заместник-областният управител на област Сливен Камен Костов.

В приветственото си слово Галя Захариева заяви, че Нова Загора е ценно минало, градивно настояще и бъдеще, пред което всички - днешните й жители носят огромна отговорност.
„В такива дни често се обръщаме назад, към спомените, към детските и младежките си мечти, към реализираните идеи, дори и към неуспехите, но с доза умиление. Важно е, много е ценно да знаем къде сме били, от къде сме тръгнали, защото тогава пътят ни с по-голяма вероятност ще ни отведе там, където искаме. Най-много искам да дадем на нашето утре възможност да имат полезен ход! Да не се делят на умни и красиви, на селяни и граждани. Да не допуснем бъдещето ни да бъде смазано от машината на разделението, от различните мерила за добро и зло, правилно и неправилно, морално и неморално, от обезличаващия хейтърски метод на общуване в модерните днес социални мрежи. Най-много искам да му дадем поглед към доброто, умението да открива и пази истинските неща, да обича и цени родното, и затова сме отговорни, защото това е наша грижа и зависи от нас днес! Нека днес си пожелаем да бъдем здрави, да обичаме и пазим града си, така както обичаме и пазим себе си и близките си! Нека Св. Петка закриля домовете и семействата ни“, каза още Захариева.

От своя страна кметът Николай Грозев пожела на общинските съветници да продължат да работят единно и сплотено с мисъл за гражданите на Нова Загора.Празничният ден в града започна с тържествена Света литургия в храм „Света Петка Българска”.През цялата седмица за празника на града бяха организирани концерти, спектакли и спортни състезания.

Празничната седмица в Твърдица също бе съпроводена с много събития. Днешния ден започна със Света литургия в храм „Света Петка” и тържествена сесия. Бяха поднесени венци и цветя на Паметника на свободата. Галя Захариева се включи в инициативите. Тя поздрави кмета Атанас Атанасов, общинските съветници и жителите на Твърдица.Денят завърши с празничен концерт на площад „Свобода“.