zala_asenovecБлизо 4 млн. лева целева субсидия получи Община Сливен след решение на Министерския съвет. Средствата са предназначени за цялостен ремонт на спортна зала "Асеновец" /1.5 млн. лева/ и за ремонт на улици в града /2.5 млн.лв./.

Кметът Стефан Радев обяви положителната новина за общината като сподели, че по този начин ще се подобри средата в Сливен и няма да струва нищо на жителите на града.

Ремонтът на зала “Асеновец” щe започне през пролетта и се очаква да завърши до края на лятото. Спортното съоръжение ще се изгради наново, но ще се запази сегашната конструкция.

Кметът сподели, че се мисли и за изграждане на многофункционална зала, но на този етап основно се ангажира с изпълнение на задачите за следващата година, а на по-късен етап ще се заложи като бъдещ проект.
Работи се и по проект за изграждане на пистата край Сливен, където има интерес от страна на инвеститорите. Радев посочи, че процедурата е дълга и сложна за изпълнение, но общината помага с каквото може.

Припомняме, че земята в местността „Рамануша” край Сливен, на която през 80-те години на миналия век трябваше да се изгради автомобилна писта за "Формула 1", бе продадена на търг преди 4 години. Фирмата „Овергаз” спечели търга за 951.261 дка, категоризирани като земеделска земя.

На пистата край Сливен, за която от дълго време се говори, ще могат да се провеждат състезания от Ф3, както и други автомобилни надпревари.
Трасето на няколко пъти се използва за офроуд състезания.