am„Истинските причини да оставаме в нашия град всъщност са нашите традиции, нашата славна история, богатата ни култура, и природата ни, това че Сливен е първият индустриален град в България и ще докажем, че отново е притегателно място за бизнес. Категорично мога да кажа, че градът ни става по-добро място за живеене, по-комфортен, с европейски облик, по-добро място за отглеждане на нашите деца. И се гордеем с приза, който получихме миналата година за най-зелен град. Това се случва благодарение на усилията на много хора и на подкрепата от страна на обществото, за което мога да кажа благодаря на всички“ . Това каза кметът Стефан Радев при откриването на изложбата „10 причини да остана в моя Сливен“. .

Изложбата се състои от пана, които илюстрират големите промени в града не само като инфраструктура, но и различните събития, които са неизменна част от културния календар на Сливен. В тях са включени кръгово кръстовище на „Розова градина“; пробивът на ул. „Г. С. Раковски“; подобрената жилищна инфраструктура със санирането на блоковете; проектът за интегриран градски транспорт и новите автобуси от най-висок еко клас; проектите, свързани с грижата за децата; грижата за възрастните хора и хората в неравностойно положение; условията за спорт с всички новоизградени спортни зали и спортни площадки, както и големите ремонти на спортните съоръжения на територията на Община Сливен; облагородената градска среда с прекрасните паркове и градинки; емблематичните за града зала „Сливен“ и всички културни институти и не на последно място културните събития, които са неизменна част от нашия град през всички сезони и всеки период от годината.

На събитието бяха отличени и изявени сливналии, с които всички се гордеем. В категория „Икономика“ грамота от кмета Стефан Радев получи пивоварна „Трима и двама“ с управител и главен пивовар Йордан Ченков.

В категория „Спорт“ грамота получи златното момиче на Сливен Радослава Мавродиева. Тя беше връчена от областния управител на Област Сливен Чавдар Божурски.

Веселина Седларска получи грамота от народния представител Десислава Танева в категория „Култура“.

В категория „Технологии“ бяха отличени инж. Красимир Хаджиминов – директор на Дирекция „Устройство на територията“ в Община Сливен и Жени Загорова – бивш служител, експерт в отдел „Информационно обслужване“. Грамотата им беше връчена от министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

Венета Кирова – старши учител по математика в Център за подкрепа на личностно развитие – Детски комплекс, гр. Сливен получи грамота в категория „Образование“. Тя беше връчена от зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова.

Пожарната на Сливен беше отличена в категория „Сигурност“. Грамотата беше връчена от ст. комисар Александър Джертов – зам.-директор на ГДПБЗН.

Събитието беше допълнено с изпълнения на Сливенския симфоничен оркестър, Ансамбъл за народни песни и танци „Сливен“, Иван Едрев и Балет „Барби“ при военен клуб „Сливен“, с ръководител Силвия Терзиева

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изпрати поздравителен адрес до кмета Стефан Радев, в който го поздравява за инициативата.