bul_X_Dim_priemДейностите по завършения бул. „Хаджи Димитър“ инспектираха кметът Стефан Радев, заедно с изпълнителя на реконструкцията, проектанта и фирмата по надзор. Те  подписаха и акт 15 за констатация и удостоверяване готовността за въвеждане на обекта в експлоатация.

Булевардът беше отворен за движение на 24 май в изпълнение на поетия от сливенския градоначалник ангажимент новата придобивка да бъде достъпна за жителите на Сливен на емблематичната дата.

Кметът подчерта, че в проекта са вложени  много от новостите за съвременното градоустройство и сподели,  че се наблюдава интерес и от други градове към заложените идеи.

Дейностите по реконструкцията на трасето в частта от сградата на Общината до кръстовището при „Билла“ започнаха миналата година. По думите на проектанта инж. Анастас Кънев качеството на изпълнение на обекта е на много високо ниво, с максимално постигнати цели. Въведени са иновативни модели в много от елементите, акцент е озеленяването, което след ремонта е два пъти повече в района с дървесни и храстови видове, подходящи за градска среда…

Управителят на фирмата-изпълнител Тодор Дечев заяви, че всички работещи са вложили умение и желание обектът да бъде успешно финализиран.

Репортаж по темата чуйте на: https://darikradio.bg/inspektiraha-renoviranata-chast-ot-bul-hadzi-dimitar.html