kolo_ob_start_20g_BS25 отбора, 11 от които континентални, със състезатели от 20 страни ще участват в тазгодишното 68-о издание на Mеждународна колоездачна oбиколка на България със старт на 30 юни. Традиционната надпревара от категория 2.2 ще включва шест етапа, а общият награден фонд е малко над 15 хиляди евро.

"През тази година вдигаме нивото на Обиколката, като участие ще вземат 25 отбора със състезатели от 20 държави, което не е никак малко. Организационни проблеми както винаги не липсват, но се опитваме да се справяме. Бюджетът нахвърля 200 хиляди лева", заяви президентът на Българския колоездачен съюз Драгомир Кузов.

Обиколката на България ще започне в София с индивидуално бягане по часовник около храм-паметник "Александър Невски" в 1-километров пролог. След това ще премине през Боровец, Пловдив, Беклемето, Троян, Шипка, Сливен, Бургас, Карнобат и ще финишира в Габрово на 5 юли.

На 28 и 29 юни голяма част от участниците в Обиколката - 11 континентални отбора, 7 клубни и 4 български, ще участват в традиционното състезание "По пътя на римляните за Купа "Долчини" в района на Разлог, Банско и село Баня с награден фонд.7 хиляди евро.