Sliven_24_MayTържествената вечер-концерт за връчване на наградата „Аргира Жечкова“ ще се състои на 23 май, понеделник, от 18 часа в зала „Сливен“. Участие ще вземат  Симфоничен оркестър-Сливен и певецът Красимир Аврамов.

От 20 часа на площад „Хаджи Димитър“ ще започне концерт на един от най-талантливите български поп изпълнители – Миро, който беше част от дует „Каризма“ и продължи с успешна солова кариера.
За същата вечер от 21 часа са предвидени празнични илюминации по повод празника.

Празничните прояви продължават и на  24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и славянската книжовност.
В програмата от 11 часа ще се състои шествие на ученици от сливенските училища от Градската градина до площад „Хаджи Димитър“, където ще се проведе тържествената церемония за празника.

От 12 часа, също на площад „Хаджи Димитър, ще бъде извършено награждаване на ученици, носители на награди от национални и международни състезания и конкурси. Тогава на сцената ще излязат музикантите от проекта „Музиката вместо улицата“, които преди дни свириха в един грандиозен класически концерт, организиран по случай Деня на Европа в най-голямата зала на Страсбург – „Палас дьо Музик“.

Кулминацията на тържественото отбелязване на 24 май ще бъде празничният концерт на Държавния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“.