ledena_purzalka_hokejСъоръжение във формата на пингвин помага на начинаещите деца да направят първи стъпки с кънките по време на забавленията на ледената пързалка в Сливен.

Ивайло Иванов, собственик на фирмата, която осигурява зимното преживяване в града, обясни, че фигурата е избрана за да предизвика положителна емоция у децата. Това е съоръжение с дръжки, поставено върху ски, с определена тежест. Тя е подходяща за деца на 5-6 години, за да могат да балансират и да се научат да избутват пингвина по леда, като го пързалят.

„Идеята е малчуганите да пързалят детската фигура, а не да се придържат към нея, като очакват, че тя ще ги научи да се справят с кънките”, добави Иванов.

По думите му, не бива да се очакват чудеса от съоръжението, а е необходимо всеки, който иска да опита със зимния спорт да има нагласата, желанието и търпението да се справя с грешките и трудностите от  типа падане и нараняване.

„Това са нормални неща в зимните спортове. Няма съоръжение, което магически да накара някой да се справи с кънките. А и успехът идва от възпитанието вкъщи. Леда е за всички. Всеки е добре дошъл”, каза още  собственикът на фирмата, осигуряваща зимното съоръжението.

Чуйте още от Ивайло Иванов на линк:
https://darik.bg/ivailo-ivanov-vseki-e-dobre-doshal-na-ledenata-parzalka-v-sliven