krugovo_pan_xitov_malЗапочва изграждането на кръгово движение между булевардите „Панайот Хитов“ и „Стефан Стамболов“. Кметът Стефан Радев подписа днес Акт №2 за откриване на строителната площадка. Предстои да се извърши цялостна реконструкция на съществуващите ленти за движение и изграждане на кръга. Стефан Радев заяви, че обектът е важен за града, тъй като има засилено движение на автомобили в този участък и с изграждането на кръгово ще се осигури по-голяма безопасност на преминаващите превозни средства и пешеходци.

„Предвидената организация на движението е планирана така, че кръстовището да не се затваря заради строителните дейности. Несъмнено ще има неудобство за гражданите. Призовавам всички да сме търпеливи и толерантни и да осигурим възможност на изпълнителя да си свърши работата“, каза кметът и призова изпълнителите да бъдат максимално организирани и мобилизирани, за да свършат обекта в срок и качествено.

„В същото време продължават дейностите на ВиК и забавянето на  възстановяване на настилките. Все още очакваме ВиК да ни предоставят тяхното виждане за сроковете, в които това ще се случи. Но смятам, че е важно да направим този обект, независимо от допълнителните затруднения“, допълни Радев.

Той подчерта, че кръговите кръстовища са важни не само заради комуникационната схема на града, но в най-голяма степен имат роля за намаляване на риска от произшествия. Те осигуряват по-голяма безопасност, премахват се левите завои, има снижаване на скоростта при кръгово движение, без да се намалява пропускливостта.

„Тази наша политика, за подобряване на инфраструктурата, насочена към безопасността на движението, ще продължи“, каза в заключение Стефан Радев.

Изграждането на кръговото движение струва 696 000 лева. Фирмата-изпълнител е „Пътно поддържане- Сливен“ ЕООД. Срокът за построяването е 120 дни от днес.